Monique

Wie ben ik

Mijn naam is Monique, 50 jaar, getrouwd en moeder van twee jongens en ik woon in Didam, een dorp in Gelderland. Ik ben getrouwd met Thomas en samen hebben wij twee zoons, een hond, een kat en twee konijnen. Doe daar nog een daytime job bij en je zou denken die heeft genoeg om handen. Maar niets is minder waar.

Ik ben graag creatief bezig. Fotografie is mijn uitlaatklep – mijn passie. Daarin vind ik de rust om met mijn oog voor detail te ontsnappen aan de hectiek van alledag. Om mijn immer borrelende brein stil te laten staan in het moment. 

Mijn fotografie is puur en eerlijk. Tijdens mijn reportages maak ik gebruik van de Moment Design methode. Dus niet ongemakkelijk poseren maar je vergeet de camera en ik leg emoties vast en laat daarmee jullie dierbare momenten stilstaan in de tijd. Dit levert foto’s op waarvan de liefde en connectie afspatten.

Het eerste afscheid dat ik mocht vastleggen, staat me nog bij als de dag van gisteren. De kerkdienst, het condoleren en de begrafenis heb ik in verhalende vorm gefotografeerd. De dankbaarheid, waardering en de kracht die de nabestaanden uit mijn reportage haalden, gaven mij zoveel voldoening. Wauw, dat ik dit voor hen heb kunnen betekenen. Heel graag wil ik dit voor meer mensen doen. Vanaf de allereerste reacties die ik kreeg wist ik dat ik me in afscheidsfotografie wilde specialiseren.